Dat je de Malediven bezoekt om te duiken of om lekker op het strand te liggen, dat weet iedereen waarschijnlijk wel. Wat echter vaak wat onderbelicht blijft, is dat er op deze eilandengroep nog zoveel meer te beleven is. Om die reden is het dus ook weleens goed om juist wel aandacht hieraan te besteden. Wie de ultieme beleving van dit land wil hebben zou namelijk meer moeten doen dan in en om het water zijn alleen. Ook in de dorpen is van alles te beleven, om maar eens een voorbeeld van de mogelijkheden te noemen.

De leuke uitjes op de MaledivenLeuke uitjes op de Malediven

Er zij verschillende organisaties op de Malediven te vinden die met je willen touren. Zoals je misschien wel weet zijn 200 van de eilandjes in dit gebied bewoond en zijn er daarvan 90 open voor toeristen. Het is echter wel een flinke onderneming om alles uit te zoeken op eigen houtje. Daarom is het goed om voor een georganiseerde tour te kiezen. Zo weet je zeker dat je alle leuke plekken op de verschillende eilanden te zien krijgt. Wanneer je echt compleet wilt zijn kies je een tour die ook één of meerdere onbewoonde eilanden aandoet zodat je ook dit kunt zien.

Boottochten

Leuke uitjes op de MaledivenWie spreekt over de Malediven spreekt over duiken. Wie echter niet zo’n duiker is zou al het moois dat onder water te vinden is missen. Gelukkig hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Ook op het water is van alles te beleven en kun je een heel groot deel van wat er zich hier allemaal afspeelt meekrijgen. Daarvoor hoef je alleen maar op een boot te stappen van een georganiseerd boottocht. Voor je het weet zie ook jij de haaien en andere zeedieren waar de duikers onder ons allemaal zo ontzettend enthousiast over waren na afloop van hun reis.

Vismarkt

In Nederland is de vismarkt misschien iets oubolligs, maar op de Malediven is het misschien wel één van de belangrijkste evenementen die je op je lijstje moet zetten. Dit mag je namelijk echt niet missen. Al is het alleen al om te zien welke bijzondere vissoorten hier allemaal te vinden zijn en wat je hier allemaal op culinair gebied mee kunt. Je vindt de vismarkt op het belangrijkste eiland, Malé. Hier is de hoofdstad van het land, met de gelijke naam, te vinden. Wie slim is gaat al vroeg. Zo maak je alles wat er gebeurt en te zien is optimaal mee.

ParasailenLeuke uitjes op de Malediven

Een andere activiteit die vaak terugkomt wanneer de Malediven besproken worden is paragliden of parasailen. De omstandigheden in dit gebied zijn dan ook ronduit ideaal te noemen om dit te doen. Het grote voordeel van de aanbieders van deze activiteiten op de eilandjes, is dat ze erg ervaren zijn. Dat zorgt dus dat je de zekerheid hebt van hele goede instructeurs en er daardoor eigenlijk niets mis kan gaan. Zo ben je verzekerd van de maximale beleving. Wanneer het om een activiteit als paragliden gaat is dat natuurlijk eigenlijk ook gewoon een eerste vereiste te noemen.