De Malediven zijn zeer geschikt voor het maken van een rondreis. Alleen al de enorme hoeveelheid eilandjes, zo’n 2.000, is voldoende reden om een reis van punt naar punt te maken. Zo kan je meer zien van de bijzondere natuur die hier te vinden is. De eilanden zijn ook deels bewoon, zo’n tien procent wordt gebruikt door de lokale bewoners. Daardoor is ook nog eens het één en ander over een bijzondere cultuur te leren tijdens deze reis. Daarnaast is het goed te combineren met een reis door andere landen in deze regio nabij de Indische Oceaan.

De combinatieEen rondreis op de Malediven

De Malediven zijn vooral geschikt als laatste deel van een rondreis. Wanneer enkele drukke weken achter de rug zijn, is het fijn om in dit stukje paradijs nog even bij te kunnen komen. De stranden, de zee en de temperatuur zijn hier zeer geschikt voor. Om die reden is het dus al zeer interessant om juist de bewoonde eilandjes te bezoeken. Je kunt dan op het strand lekker uitrusten en even helemaal niets doen als beloning voor het volbrengen van je mooie tocht langs allerlei bijzondere bezienswaardigheden. Hier krijg je dan het echte vakantiegevoel waar je zo van houdt.

Het gebied verkennen

De Malediven verkennen doe je zowel op land als op het water. Het is immers niet voor niets één van de populairste duikbestemmingen van de wereld. Onder water is er minstens zoveel te zien als op het land. Misschien is er zelfs wel meer te ontdekken. Al is het natuurlijk aan jou om hier zelf achter te komen. Vooral het koraal is van grote schoonheid en meer dan de moeite van een reis waard. Het fijne is ook dat je dit vaak zelf op je eigen manier kunt doen. Het is dus niet persé nodig om met een georganiseerde reis rond te trekken.

De hoofdstad Malé bezoeken

Een rondreis over De Malediven en door de rest van de regio is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad. Malé is de naam van zowel de stad als het eiland waarop de stad gelegen is. Hier zie je een hele andere kant van de plaatselijk cultuur. Zo zijn hier bijvoorbeeld bijzondere winkeltjes en markten. Denk bijvoorbeeld aan de vismarkt. Deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Omdat je natuurlijk zoveel als mogelijk wilt ontdekken hoort Malé in ieder geval op je lijstje te staan wanneer je voor een rondreis door dit gebied kiest.

Een rondreis op de MaledivenDe mogelijkheden

Er zijn flink wat mogelijkheden als het om een rondreis over de Malediven gaat. Het is dus vooral ook goed om alles even goed te verkennen en uit te zoeken. Dit is de beste manier om erachter te komen welk soort reis het best bij jou past. Er is immers een vorm voor ieder type reiziger te vinden. Zeker ook omdat het vaak mogelijk is om zelf de tussenstops bijeen te zoeken. Zo kan je dus zeker zijn van het feit dat je de vakantiereis waar je altijd van gedroomd hebt gaat beleven.