De Malediven worden gevormd door net iets minder dan 2.000 eilandjes. Daarvan zijn er ongeveer 200 bewoond, terwijl de rest onbewoond is. Wanneer je dit land gaat bezoeken, is het aan te raden om beide soorten eilanden te bezoeken. Je ziet dan immers twee kanten van dezelfde eilandengroep. Er zijn maar weinig plekken op aarde waar dit contrast groter is dan op deze eilanden. Waar aan de ene kant de plaatselijke cultuur vooropstaat, daar zie je aan de andere kant juist bijzondere natuur die je alleen hier zal vinden. Dit maakt het meer dan de moeite waard.

De onbewoonde eilandjes De eilandjes van de Malediven

De onbewoonde eilandjes van de Malediven bezoeken is om meerdere redenen aantrekkelijk. Te beginnen met het feit dat ze onbewoond zijn. Dat betekent dus ook dat er niemand anders hoeft te zijn wanneer jij er bent. Sommige eilandjes zijn dan ook niet meer dan enkele tientallen meters groot. Dichter bij het gevoel even helemaal alleen op de wereld te zijn kom je waarschijnlijk nergens. Dit is daardoor een hele bijzondere ervaring. Sommige bezoekers zijn zich zelfs letterlijk een ander mens gaan voelen na dit eens meegemaakt te hebben. Alle reden om dit dus eens een echte kans te geven.

De natuur

De tweede reden om de onbewoonde eilandjes te bezoeken is de ongeëvenaarde natuur die je er kan vinden. Dit hangt wel af van het eiland waar je naartoe trekt. De wat grotere gebieden die nog niet bewoond zijn, zijn natuurlijk het meest geschikt. Je vindt hier bijzondere dieren en vogels, maar ook planten die je misschien alleen maar van foto’s in een natuurmagazine kent. Dit wil je natuurlijk weleens met eigen ogen zien. Zo ontdek je bijvoorbeeld ook dat niet alleen de onderwaterwereld waar zo vaak over gesproken wordt als het over de Malediven gaat van grote schoonheid is, maar dat dit ook geldt op het droge.

De bewoonde eilandjesDe eilandjes van de Malediven

De hele andere kant van de Malediven vind je op de bewoonde eilandjes. Hier kom je meer te weten over de cultuur van de eilandengroep en de plaatselijke gebruiken. Dat is echter veel breder dan je misschien denkt, want het gaat hier over ongeveer 200 eilandjes met bebouwing, die van elkaar gescheiden zijn. Je kunt je misschien wel voorstellen wat dit voor effect heeft op de manier waarop de ontwikkeling heeft plaatsgevonden. Die is heel verschillend per eilandje. Dat maakt het ook aantrekkelijk om er meerder te bezoeken tijdens je vakantie.

Van eiland naar eiland

Wanneer het bezoeken van meerdere eilanden van de Malediven een plan is wat jou wel bevalt, dan heb je geluk. Het is namelijk goed mogelijk om van eiland naar eiland te trekken. Het is wel belangrijk om goed uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn, want dit kan per bewoond eiland verschillen omdat overal andere organisaties de zaken organiseren. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je een deel zelf zal moeten organiseren. Dit hoeft echter natuurlijk geen probleem te zijn wanneer je als mens een beetje avontuurlijk bent ingesteld. Dat is immers een deel van de lol.