Als er één reden vaak genoemd wordt als aanleiding om naar de Malediven op vakantie te gaan, dan is het wel het strand. De stranden die je hier op de verschillende eilanden vindt zou je het best kunnen omschrijven als het levensechte paradijs. Het hagelwitte zand en het azuurblauwe water zoals je dit altijd in commercials ziet is hier daadwerkelijk te vinden. Er zijn een flink aantal stranden die de moeite waard zijn op verschillende plekken in deze eilandengroep te vinden. Het is dus ook goed om te weten welke stranden de echte aanraders zijn.

De stranden van Cocoa IslandAan het strand op de Malediven

Cocoa Island bestaat voor het grootste gedeelte uit strand. Alleen al daarom zou je kunnen stellen dat dit één van de beste stranden van de hele Malediven is. Een belangrijk voordeel is de geleidelijke stijgingsgraad bij het water. Dat betekent dus dat je een flink eind de zee in kunt voor het echt diep wordt. Dat is bijvoorbeeld fijn als je wat wilt afkoelen in het water. Je hoeft dan niet snel de angst te hebben dat de zee vol zit. Alle reden om hiervoor te kiezen dus. Daarnaast is alles er goed verzorgd zodat je een echt paradijselijk gevoel krijgt.

De stranden van Nalaguraidhoo Island

Ook de stranden van Nalagauraidho Island behoren tot de beste van de Malediven. Wanneer je de naam van dit eiland letterlijk vertaalt kom je tot de naam zonne-eiland. Zo weet je dus direct wat je mag verwachten. Wil je eens echt lekker niets doen en heerlijk bruin van de zon komen, dan hoef je niet veel meer te doen dan een plekje op dit strand te claimen en er de hele vakantie te blijven luieren. Veel meer hoef je ook niet te doen want de omgeving is zo mooi dat je er eindeloos naar kunt blijven staren.

Aan het strand op de Malediven De stranden van Veligandu Island

De stranden van Veligandu Island zijn vooral populair omdat dit ook één van de beste duikgebieden van de Malediven betreft. Dat betekent dus dat hier een goede combinatie te maken is tussen een actieve dag enerzijds en een dag om te relaxen anderzijds. Wat je ook meer dan gemiddeld tegenkomt op deze stranden: pasgetrouwde stelletjes. Zowel voor huwelijksvoltrekkingen als voor huwelijksreizen is dit het ideale strand gebleken. Het geeft namelijk dat echte bijzonder gevoel waar je naar op zoek bent op je huwelijksdag. Het is een gevoel van romantiek zoals je dat niet op heel veel andere plekken op aarde tegenkomt.

De stranden van Ihuru Island

Als je ergens een foto ziet van de stranden van de Malediven, dan is de kans groot dat het een afbeelding van Ihuru Island betreft. Hier worden namelijk over het algemeen de fotoshoots en dergelijke gedaan wanneer een tropische bestemming wordt gezocht. Dat neemt niet weg dat het strand ook alles heeft wat je als vakantieganger mag verwachten. Je kunt er heerlijk relaxen en genieten van een heerlijke zon en een prachtige omgeving. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je dit strand alleen kunt betreden als je op het eiland zelf een plekje hebt.