Als er één activiteit is die je gedaan moet hebben als je op de Malediven bent, dan is het wel duiken en snorkelen. Onder water is er hier zo veel te zien, dat je er op het droge eigenlijk geen goede voorstelling van kunt maken. Zelfs niet wanneer je al op andere plekken op de wereld hebt gedoken. De belangrijkste reden hiervoor zijn het heldere water en de vele bedrijvigheid van de vissen en het koraal. Als er één ding op je bucketlist moet staan is het dit dus wel. Iedere duiker zal zich hier thuis voelen.

Het koraal

De voornaamste reden waarom duiken op de Malediven zo populair is, is het koraal. De vele eilandjes die het gebied rijk is, het zijn er zo’n 2.000, zijn dan ook allemaal koraaleilandjes. Dat geeft je dus al direct een idee van hoe omvangrijk het onderwatergebied hier is. Door het heldere water heb je direct een goed zicht. Dit is een belangrijk onderdeel van de beleving, want dit maakt dat ervaring een minder belangrijke factor is. Ook beginnende duikers kunnen hier een enorme belevenis meemaken die een leven lang bij zal blijven. Daarvoor hoef je dus niet veel verder dan de koraalriffen zelf.

Het waterDuiken en snorkelen op de Malediven

Mocht je echter toch meer willen zien, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om wel wat verder uit de kust van de Malediven het water in te duiken. Ook hier is het helder en azuurblauw. Het grote verschil met het koraalgebied is te vinden in de onderwaterbevolking. Of anders gezegd, de vissoorten die je tegenkomt. Vooral als het gaat om de kleine vissoorten kan je hier hele bijzondere soorten tegenkomen. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld grote zeeschildpadden van flink formaat te vinden. Zoals er bijvoorbeeld ook roggen en haaien te zien zijn. Het is zeer bijzonder om al deze vissen en onderwaterdieren in hun natuurlijk omgeving te zien.

Leren duiken

Het grote voordeel van duiken op de Malediven is dat je eigenlijk geen ervaring hoeft te hebben. Je kunt het hier zelfs leren. Wanneer je voor het eerst duikt zal je goed begeleid worden. Daardoor kan je snel de fijne kneepjes van het duiken onder de knie krijgen. Dit komt doordat er al veel te leren is in het water in dit gebied, je komt er immers van alles tegen. Ben je echter wel al enigszins ervaren in het duiken? Je hoeft dan niet bang te zijn dat je je aan hoeft te passen aan de beginners. Je kiest dan gewoon voor een andere duikervaring.

De periodesDuiken en snorkelen op de Malediven

Er zijn twee periodes in het jaar die er duidelijk bovenuit steken als het gaat om duiken op de Malediven. Dit heeft onder andere te maken met de weersomstandigheden en de diersoorten. Het gaat dan om de periode van januari tot en met maart en die van mei tot en met september. Wanneer je dus echt optimaal van de bijzonder onderwaterwereld in dit deel van de wereld wilt genieten is het aan te raden om in één van deze twee tijdvakken een reis te maken.